top of page
  • Writer's pictureDr. Blahó Zsuzsanna

Nemi szemölcsök, Condylomák kezelése: Házi praktikák és azon túl


A szemölcsök megjelenése általában kellemetlen és bosszantó jelenség, különösen, ha a nemi területen, azaz a condylomáként tűnnek fel. A condylomák kialakulását leggyakrabban a humán papillomavírus (HPV) okozza,  ami szexuális úton terjed. Mivel a condylomák más típusú HPV-k okozzák. mint a hagyományos szemölcsöket,  így a kezelési módszerek különbözőek lehetnek.

Budapesti bőrgyógyászat lézeres szemölcs leszedés
Condyloma - Szabaduljon meg szemölcsétől pár perc alatt

Tudta, hogy a nemi szemölcsök leszedése nem több pár percnél és teljesen fájdalommentes?


A nemi szemölcsök kis, karfiolszerű növedékek formájában jelennek meg a nemi szerveken, a hüvelyben, a méhnyakon, a péniszen vagy az anus környékén. Bár általában nem járnak fájdalommal vagy kellemetlenséggel, viszketést vagy irritációt is okozhatnak, illetve növekedésük kapcsán esztétikai szempontból sem kellemes a látványuk.  Fontos hangsúlyozni, hogy a condyloma szexuális úton terjedő betegség, így a jelenlétük esetén gondolnunk kell a többi szexuális úton terjedő fertőzésre is egyaránt.


Szemölcs eltávolítása házilag:

Gyógymódok és azok hatékonysága

A hagyományos szemölcsök kezelésére számos népi hagyomány otthoni praktika  létezik, beleértve a kenőcsöket, fagyasztást, lézeres kezelést és sebészi eltávolítást is, de az otthoni praktikák közül kiemelendő a fokhagymás borogatás és a vérehulló fecskefüves tinktúra.  Ezek a praktikák sajnos általában nem nyújtanak hatékony megoldást a condylomák ellen.


Még ha a fenti módszerek akár használhatnak is más szemölcsfajtáknál, a nemi szemölcsök esetében azonban kevésbé eredményesek. A condylomák eltávolítása általában erős ecsetelők alkalmazásával történik. Ezeket nem is lehet minden nap használni, hiszen olyan erős a sejtölő hatásuk. Ami az előnyük egyben a hátrányuk is.  Mivel a sejtméreg alkalmazásáról van szó, súlyos mellékhatásokat okozhatnak az érintett, vagy velük érintkező területeken, így csak az alkalmazási előrítnak megfelelően használhatók. A legnagyobb limitációjuk mégis az, hogy hatásuk lassan alakul ki, ellenben a felkenésük macerás, így sokan más alternatívák után keresnek.


Professzionális condyloma eltávolítás budapesti klinikánkon

Ezért egyre több páciens választja a lézeres eltávolítást. A lézeres kezelés előnye, hogy fájdalommentes, gyors, és azonnali hatást eredményez. Míg más, hagyományos módszerek esetében gyakran hosszadalmasabb a folyamat, így a jelen lévő szemölcsök szaporodásával is számolni kell, az idő minden szempontból fontos a gyors hatás elérése okán.  A lézeres kezelés pedig nemcsak hatékony, de a kellemetlen hosszú távú terápiától is megszabadít.


 

Lézeres szemölcs eltávolítás menete

A lézeres szemölcs eltávolítás első lépése a terület teljes érzéstelenítése. Erre egy speciálisan erre a feladatra kikevert  krémet  használunk. Amennyiben a megfelelő behatási idő letelt, ellenőrizzük a krém hatását, és próbát követően a szemölcsök eltávolítását kezdjük. Mivel a szemölcsök eltávolításakor a HPV vírus a levegőbe kerül, így erős légelszívó berendezést használunk azért, hogy ezt ne lehessen belélegezni. Az eltávolítást követően az adott területet fertőtlenítjük és a páciens otthonába távozhat.


Fontos tanácsok és orvosi konzultáció


Az otthoni praktikák kipróbálása előtt mindig fontos orvoshoz fordulni, hogy valóban szemölcs az, amit az ember otthon annak gondol. Az orvos képes megfelelő diagnózist felállítani és a megfelelő kezelést ajánlani. Ne habozzunk segítséget kérni és szabaduljunk meg a condylomáktól bőrgyógyász szakember iránymutatása alapján.


 

Nemi szemölcs eltávolítás percek alatt a Váci 34 Medical Centerben



A Váci 34 Medical Centerben kiemelt figyelmet fordítunk a páciensek biztonságára és kényelmére, ezért büszkén kijelenthetjük, hogy professzionális megoldást kínálunk a nemi szemölcsök eltávolítására.


A Váci 34 Medical Centerben minden egyes lépését profi szakemberek segítik. Orvosaink kiválóan képzettek és tapasztaltak a nemi szemölcsök kezelésében, így biztos lehet benne, hogy Ön a legjobb kezekben lesz.


Az eltávolítást Dr. Blahó Zsuzsanna bőr - és nemigyógyász szakorvos  végzi, aki elismert szakember a területén.

Dr. Blahó Zsuzsanna kiváló orvosi hátterével és szakértelmével garantálja a hatékony és biztonságos kezelést. Szakterülete az általános bőrgyógyászati kórképek, és a nemi úton terjedő betegségek. További információ Dr. Blahó Zsuzsannáról




bottom of page